Video’s

Deze video is geproduceerd ten behoeve van de Amerikaanse organisatie Rebecca Project for Human Rights om in de Verenigde Staten aandacht te vragen voor de Demmink-affaire. In Dutch Injustice verklaren diverse bronnen op overtuigende wijze over de verdenkingen jegens Demmink en diens vermoedelijke betrokkenheid bij herhaald misbruik van minderjarige jongens in de jaren ´90. De Stichting wijst onder meer op de verklaringen van Klaas Langendoen, voormalig chef van de Criminele Inlichtingendienst CID, een oud politiechef uit Turkije en de Nederlandse strafrecht advocaat mr. Adèle van der Plas. Hun verklaringen ondersteunen het verhaal van een Nederlands slachtoffer dat in deze documentaire onherkenbaar in beeld is gebracht. Deze man getuigt hoe hij als jongen van 14 jaar in de prostitutie werd gedwongen en seksuele handelingen moest verrichten met Demmink. (bron: deroestigespijker.nl)


De man die in 2003 aangifte deed van seksueel misbruik door een topambtenaar van Justitie (Joris Demmink), wordt door het OM vervolgd wegens het doen van een valse aangifte. In oktober 2003 publiceerden Panorama en de Gay Krant een groot artikel over een hoge ambtenaar die geregeld seksueel contact met minderjarige jongens zou hebben. De man zou verschillende keren gesignaleerd zijn in het Anne-Frankplantsoen in Eindhoven. De bladen moesten hun verhaal later intrekken, toen was gebleken dat hun bronnen niet betrouwbaar waren. Een week later deed de 28-jarige man aangifte. Hij verklaarde in zijn jeugd door de ambtenaar te zijn misbruikt.


Video verhoor slachtoffer Osman B.


Video verhoor Mustafa Y.


3 video’s verhoor politieman Mehmet Korkmaz


Er zijn bewijzen die aantonen en getuigen die verklaren dat Joris Demmink (secretaris generaal van justitie) schuldig is aan het misbruik van minstens zes kinderen. Vragen in de tweede kamer worden door de verantwoordelijke ministers (Hirsch-Ballin, Opstelten, Donner, F.Teeven) niet serieus genomen en het nodige onderzoek naar deze zaak wordt niet gedaan door het Openbaar Ministerie, journalisten worden bovendien tegengewerkt bij het doen naar onderzoek.


De zaak Baybassin, ons rechtssysteem uitgehold


de Duitse politie was al een jaar op zoek naar Manuel Schadwald, getuigen en zelfs de politie hadden hem een paar keer zien lopen op Rotterdam Zuid, er werd een onderzoek gestart, en net als in het Anne Frank Plantsoen schrokken de onderzoekers, het onderzoek werd stopgezet en alle documentatie raakte “zoek” wie probeerde de politie en justitie te beschermen?? let vooral op de lachende rechercheur vanaf 15.40 die is vrolijk en blij dat het zoek is geraakt.


Rolodex was de schuilnaam van een justitieel onderzoek naar een crimineel netwerk van seksueel misbruik van minderjarige jongens. Daarbij kwamen onverwacht de namen van topambtenaren in beeld. Tot dat moment registreerde de politie alleen telefoonnummers, om duidelijk te krijgen wie met wie contact had. Toen het Openbaar Ministerie toestemming gaf om ook de gesprekken af te tappen, werden de contacten van de ene op de andere dag verbroken. Het onderzoek, waar inmiddels ook de rijksrecherche aan meedeed, werd daarna wegens gebrek aan bewijs geseponeerd.


Op 4 oktober 2012 was er een hoorzitting van de Helsinki commissie. Mr. Adèle van der Plas en oud CID-chef Klaas Langendoen geven acte de présence met o.a. verklaringen van slachtoffers.


En Mark Rutte? Mark Rutte zwijgt en ontwijkt…


Zondag 17 maart 2013 in KRO’s Oog in Oog: Ronald Plasterk, minister van Binnenlandse Zaken. Ronald Plasterk wordt heel zenuwachtig als hem kritische vragen worden gesteld over de zaak Demmink. Waarom wordt iedere politicus bang en zenuwachtig als er vragen worden gesteld over een SG van justitie die wordt verdacht van kindermisbruik.


8 oktober 2012 publiceerde het AD een groot artikel over de secretaris-generaal van Justitie, Joris Demmink. Daarin wordt hij door twee bronnen beschuldigd van contacten met pooier en crimineel Dick Willard in de jaren ’80. Willard zou Demmink hebben voorzien van minderjarige jongens, al jaren gaan er hardnekkige geruchten over misbruik van minderjarigen door Demmink. Er is echter nooit iets van bewezen. De Tweede Kamer vraagt in een brief aan minister Opstelten om opheldering, Demmink daagt het AD voor de rechter. Aan tafel: Peter R. de Vries en Koen Voskuil.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s